vineri, 29 ianuarie 2010

Chiang Mai

Impresiile legate de Chiang Mai sunt amestecate. Dupa o calatorie de 12 ore cu trenul din Bangkok, am ajuns intr-un oras mult mai linistit, dar anost la prima vedere. Am intrat in cateva temple, mi-am luat cazare la o pensiu ne intr-o casuta dintr-o curte destul de mare plina de palmieri si bambusi, am incercat sa dorm cateva ore (fara succes, din cauza muzicii in surdina din gradina), si am iesit in oras. Mi-am adus aminte de antidotul universal, si am intrat intr-un salon de masaj cu ochii inchisi cand am auzit vocea subtire "Hellooo, maaasage". Si a functionat. In ciuda aparentei anoste, orasul e plin de viata, si e populat de un amestec de expati cu localnici, intr-o stare generalizata de buna dispozitie si toti pusi pe glume.
A doua zi am schimbat casuta din gradina cu muzica, zgomot si tantari pentru o camera perfecta intr-o pensiune, contra fabuloasei sume de 180baht (aproximativ 3,5euro). Daca nu ai nevoie de aer conditionat noaptea, optiunile de cazare vor deveni mult mai ieftine. Si tot aici trebuie sa mentionez ca saltelele in Tailan da sunt perfecte pentru cei care prefera un pat tare (printre care ma numar si eu).
Zilele urmatoare am gasit de inchiriat o bicicleta decenta (Merida Matts), 100baht/zi, si am pornit sa explorez imprejurimil e. Incet, incet am inceput sa dezvolt reflexe si pentru traficul pe partea stanga. Dupa o tura pana la templul de pe muntele de langa oras (Wat Phratat Doi Suthep) am mai slabit cateva kilograme si am avut parte de o coborare geniala. Diferenta de nivel a fost de 800m in 11km.
To cut the long story short, accentele sederii in Chiang Mai au fost:
- Peppermint Coffee House, carciuma la care mi-am petrecut diminetile si serile, cu cea mai vesela proprietareasa ever.
- Sunday Walking Street - targul de duminica unde se aduna toti mestesugarii si artizanii, si unde poti sa obtii chilipiruri naucitoare. Pe strada principala din orasul vechi, in fiecare duminica se inchide traficul, se insira tarabe pe ambele laturi, iar pe mijlocul strazii sunt performeri de toate felurile, de la traditionali pana la liceeni cu chitari electrice.
- Monthatan Waterfalls - parcul national cu cascade din mijlocul junglei
- Serile din fata portii Thapae, unde se aduna liceenii in grupuri (de capul lor) si fiecare grup face ce stie mai bine, kata de Muai Thai, dansuri, muzica, bicicle stunts, motorbike stunts, grupul proprietarilor de Vespa isi mai trag o serie de poze cu motoretele, si cel mai important - socializeza.
- gradina in care erau depozitate ornamente si decoratii ceramice din temple.

 
 
 


Un comentariu:

alistair spunea...

fff tare. mai asteptam povesti!!!